Kuchenne Rewolucje w Łodzi: Dramatyczna sytuacja w restauracji „Gargoły”.

25 lutego 2021
Przez: : M.J

22. sezon Kuchennych Rewolucji wystartował na dobre. Magda Gessler ponownie wyruszyła w Polskę, jednak tym razem ma jeszcze bardziej utrudnione zadanie. Wiele lokali nie radzi sobie z pandemią. Dramatyczna sytuacja jest również w restauracji „Gargoły”, która znajduje się na ulicy Piotrowskiej w Łodzi. Czy Gessler sprosta zadania i pomoże nie tylko uratować lokal, ale i małżeństwo właścicieli? Kuchenne Rewolucje w Łodzi.

Kuchenne Rewolucje w Łodzi

W drugim odcinku 22. sezonu Kuchennych Rewolucji Magda Gessler uda się do Łodzi, gdzie na jednej z głównych ulic miasta, w podwórku pięknej kamienicy, znajduje się restauracja „Gargoły”. Właściciele postanowili otworzyć lokal, w którym goście mogli posmakować kuchni Podhala. Sylwia i Irek poznali się w górach i to właśnie tam narodziło się uczucie między nimi, stąd też pomysł na góralskie jadło.

Warto zaznaczyć, że nie są oni laikami, bo mieli już styczność z prowadzeniem gastronomii. Nieco wcześniej prowadzili razem bistro w Urzędzie Skarbowym i to z dużym powodzeniem. Dlaczego więc ich biznes jest na skraju załamania?

Kuchenne Rewolucje w Łodzi. Dramatyczna sytuacja w restauracji „Gargoły”

W czasach pandemii wielu właścicieli lokali gastronomicznych odczuło na własnej skórze, co oznacza prowadzenie lokalu, który od wielu miesięcy nie może przyjmować gości. Sylwia i Irek powoli nie mają już pieniędzy na wypłaty dla personelu. Powoduje to, że zła sytuacja materialna odbija się na ich małżeństwie. Ciągłe kłótnie i brak porozumienia spowodowały, że za ostatnią deskę ratunku uważają Magdę Gessler. Restauratorka nie mogła obok tego wszystkiego przejść obojętnie.

Czy Magda Gessler sprosta zadaniu i pomoże skłóconemu małżeństwu stanąć na nogi? O tym przekonamy się już 25 lutego o godzinie 21:30 w stacji TVN.

Kuchenne Rewolucje

Warto zaznaczyć, że Magda Gessler do tej pory przeprowadziła już ponad 250 rewolucji, podczas których stworzyła tysiące przepisów. Za każdym razem metamorfozę nie tylko przechodzi restauracja i dania, ale również właściciele. To właśnie od ludzi Magda zaczyna swoją rewolucję, bo jak nie raz zaznaczała, do gotowania potrzebna jest dobra energia. Dzięki Kuchennym Rewolucjom Magda Gessler stworzyła setki miejsc, które z czystym sercem może zamieścić na kulinarnej mapie Polski.
Będziecie oglądać?

Zobaczcie również: Ile Magda Gessler płaci swoim pracownikom? Były kucharz zdradził szokujące informacje!

Udostępnij Facebook instagram

Zostaw komentarz

Kliknij by zamknąć i wrócić do strony głównej