Wiadomości
Burger Rywala wygryzie Burger Drwala? Nowa kanapka będzie hitem?
Sezonowe przysmaki w sieciach fast food to coś, co zawsze cieszy fanów dobrego jedzenia. Jednak w ostatnich dniach uwagę mediów przyciąga nie tylko najpopularniejszy sezonowy burger w sieci McDonald’s, czyli Burger Drwala, ale także konkurencja, która postanowiła wkroczyć na tę arenę z mocno prowokacyjną nazwą i smacznym wyzwaniem dla konkurenta.
Burger Drwala od McDonald’s to bez wątpienia hit sezonowy, który co roku w listopadzie wprawia w zachwyt miłośników fast food. Tegoroczna premiera przysmaków była szczególnie oczekiwana, a na horyzoncie pojawią się kolejne wersje tej popularnej kanapki. Choć średnia cena za Burgera Drwala wynosi niecałe trzydzieści złotych, to w niektórych miejscach, na przykład na lotniskach, za ten przysmak trzeba zapłacić jeszcze więcej.
Tradycja sezonowych kanapek w McDonald’s jest długa i ceniona przez Polaków. Burger Drwala jest nieodłącznym towarzyszem zimowych miesięcy, a jego pojawienie się w menu jest wydarzeniem, na które czeka wiele osób.
Burger Rywala już jest
Jednak w tym roku pojawił się konkurent dla Burgera Drwala, a jest nim Burger Rywala od szwedzkiej sieci Max Premium Burgers, która zdobywa coraz większą popularność w Polsce, posiadając już 24 restauracje.
“Burger Rywala” zadebiutował 15 listopada i już teraz wydaje się być konkurencją dla swojego amerykańskiego odpowiednika. Ten nowy przysmak jest dostępny w trzech wersjach: z wołowiną, wołowiną i bekonem oraz w wersji wegetariańskiej. Ceny rozpoczynają się od 23,95 zł, a zestawy można nabyć już od 31,95 zł.
Co znajdziemy w “Burgerze Rywala”? Bez względu na wybraną wersję, w kanapce znajduje się smażony ser mozzarella, ser cheddar, czerwona cebula, sałata oraz sos kreolski, wszystko to zamknięte w charakterystycznym bułce.
Nie tylko sam burger jest prowokacyjny, ale także hasło kampanii reklamowej, która promuje tę nowość: “Zrobiliśmy to lepiej.” Max Premium Burgers wyraźnie wyzwał swojego konkurenta, sugerując, że ich Burger Rywala może być lepszy niż Burger Drwała od McDonald’s.
Jonas Mårtensson, szef kuchni Max Burgers, mówi:
“Chcieliśmy dać Polakom jeszcze większy wybór i podnieść poziom konkurencji w zakresie smaku, tak właśnie powstał Rywal. Sos na bazie szwedzkiej borówki i dipu BBQ to nasza specjalność i mamy nadzieję, że skradnie serca nowych fanów Max. Tworząc nowe opcje w menu, nieustannie poszukujemy najlepszych produktów do naszych niemal 200 restauracji na różnych rynkach. W przypadku Rywala borówka pochodzi ze Szwecji, a wołowina jest prosto z Polski.”
Nowa oferta Max Premium Burgers stanowi ciekawą alternatywę dla fanów burgerów, którzy chcą spróbować czegoś nowego w sezonie jesienno-zimowym. Walka o serca i podniebienia klientów na pewno jeszcze się nie skończy, a konkurencja może oznaczać większy wybór i lepszą jakość dań fast food w Polsce.