Zdrowie i dieta
Fit babka cytrynowo-pomarańczowa Lewandowskiej! Idealna dla osób, które zrezygnowały z glutenu
Wszyscy z Was, którzy cenią sobie produkty bezglutenowe na pewno docenią przepis Ani Lewandowskiej na fit babkę o smaku pomarańczowo-cytrynowym. Wielkim plusem jest sposób jej przygotowania – przyrządzi ją każdy kulinarny laik. Warto spróbować – jesteśmy pewni, że babka Lewandowskiej na pewno Wam posmakuje.
Życie zawodowe Lewej
Ania Lewandowska to jedna z najpopularniejszych trenerek personalnych w naszym kraju. Swoją przygodę ze sportem zaczynała lata temu, kiedy wówczas odniosła ogromne sukcesy w karate. Dziś Ania pomimo tego, że jest żoną jednego z najpopularniejszych sportowców na całym świecie, z całą pewnością może powiedzieć, że zapracowała sama na swoją popularność i sukces.
Fit przepisy Ani Lewandowskiej
Ania oprócz trenowania Polek ma w ofercie swojej autorskiej firmy nie tylko przepisy, ale i dietetyczny catering. Lewa chętnie dzieli się z fanami swoimi przepisami za pomocą mediów społecznościowych oraz na swojej stronie Healthy plan by Ann. Dodatkowo niejednokrotnie udowodniła swoją smykałkę do biznesu wydając na rynek m.in. linię kosmyków wegańskich czy serię rzeczy dla dzieci.
Wielkanocne przepisy Lewej
Śniadanie wielkanocne zbliża się do nas wielkimi krokami. To właśnie wtedy szykujemy tradycyjne potrawy dla naszych najbliższych. Jeśli nie macie jeszcze pomysłu na coś słodkiego mamy dla Was idealny przepis. Mowa o fit babce cytrynowo-pomarańczowej z przepisu Ani Lewandowskiej. Ciasto jest bezglutenowe i jesteśmy pewni, że na pewno bardzo Wam posmakuje. Do jego przygotowania potrzebujecie niewiele składników, a zapewne większość z nich znajdziecie w swoich kuchniach.
ZOBACZ TAKŻE: Mazurek z białą czekoladą i wiśniami według Anny Starmach! Idealny na wielkanocny stół!
Produkty na babkę Lewej
Do przygotowania babki cytrynowo-pomarańczowej potrzebujecie:
- 2 szklanki mąki ziemniaczanej lub skrobi kukurydzianej
- 5 jajek
- 200 ml masła klarowanego
- 200-250 g cukru kokosowego
- 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
- tarta skórka z cytryny i pomarańczy
- sok z 1/2 cytryny
Krok po kroku
Ciasto Lewandowskiej przyrządzi każdy, nawet największy kulinarny laik. Zobaczcie krok, po kroku jak je przygotować:
- Jajka ubić w całości mikserem.
- Dodać cukier kokosowy i dalej ubijać aż masa będzie puszysta.
- Mąkę ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać.
- Zetrzeć skórkę na tarce na małych oczkach.
- Dodać resztę składników i wszystko wymieszać.
- Piec około 1 godziny w 180 stopniach.
- Wedle upodobania – babkę można polać polewą czekoladową.
Życzymy smacznego!
Źródło: Hpba.pl, Instagram Ani Lewandowskiej