Zdrowie i dieta
Szukacie przepisu na pyszną jesienną zupę? Wypróbujcie krem z kasztanów według Lewandowskiej!
Niejednokrotnie informowaliśmy Was o ciekawych i smacznych przepisach Ani Lewandowskiej. Dlaczego warto po nie sięgać? Trenerka niejednokrotnie udowodniła, że jej przepisy nie tylko są bardzo odżywcze i smakowite, ale również proste do przyrządzenia. Sprawdźmy zatem przepis na zupę krem z kasztanów według Lewej, która idealnie sprawdzi się jesienną porą.
Przepisy Ani Lewandowskiej
Ania Lewandowska oprócz treningów, które pomagają zrzucić zbędne kilogramy ma na swoim koncie masę innych rzeczy, które pomagają przejść na zdrową stronę życia. Osoby, które chcą zawalczyć o swoje zdrowie nie tylko mogą skorzystać z przepisów Lewej, ale także z jej cateringu.
Co ciekawsze, decydując się przyrządzić samemu jedzenie nie trzeba obawiać się o trudność w jego wykonaniu. Trenerka niejednokrotnie udowodniała, że by gotować zdrowe i smaczne jedzenie według jej przepisu nie musimy posiadać wybitnych kulinarnych umiejętności.
Zobacz także: Koktajl upiększający według Ani Lewandowskiej! Zrobisz go z zaledwie kilku składników
Krem z kasztanów według Lewandowskiej
Tym razem mamy dla Was przepis na jesienny krem z kasztanów, który będzie świetną alternatywą dla popularnej zupy kremu z dyni. Ze względu na właściwości odżywcze warto wypróbować przepisu trenerki. W kasztanach jadalnych znajdują się witaminy, minerały i duże ilości błonnika, tłuszczów nienasyconych oraz białka. Co ciekawsze kasztany pozytywnie wpływają na układ odpornościowy i obniżają ciśnienie. Po przepisy z ich udziałem powinny sięgać osoby mające dolegliwości trzustki, śledziony i wątroby.
Składniki:
- 400 g kasztanów jadalnych
- 2 łyżki masła klarowanego
- 1/2 cebuli
- 300 g batatów (opcjonalnie ziemniaków)
- 1 duża marchew
- 1 szklanka mleka kokosowego
- 3 małe liście laurowe
- 1/4 łyżeczki kardamonu
- 1/4 łyżeczki wanilii
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- szczypta soli
- szczypta pieprzu czarnego
Przygotowanie krok po kroku:
- Kasztany umyj, ponacinaj skorupki, dodaj do garnka i gotuj w osolonej wodzie z liściem laurowym około 15 minut.
- Z ugotowanych kasztanów zdejmij skorupki.
- Cebulę drobno pokrój i podsmaż na maśle ghee.
- Bataty i marchew obierz i gotuj do miękkości.
- Wszystkie produkty połącz i zblenduj.
- Na koniec dopraw do smaku.
Smacznego! Skorzystacie z przepisu na krem według Ani Lewandowskiej?
Źródło: hpba.pl, Instagram Anny Lewandowskiej