Rozrywka

„Kuchenne rewolucje” w Górkach Wielkich: „Dziupla u Wuja” to teraz „Gospoda Pękata Chata”. Lekcja złego smaku została odrobiona?

Published on

Magda Gessler tym razem pojawiła się nieopodal Brennej, aby pomóc właścicielom restauracji Dziupla u Wuja. Lokal zmienił nie tylko nazwę, ale także wystrój i dania w menu. Czy Gospoda Pękata Chata przeszła Kuchenne rewolucje i można ją dopisać do kulinarnej mapy Polski?

Kuchenne rewolucje w Górkach Wielkich

Górki Wielkie to wieś usytuowana w regionie Śląska Cieszyńskiego, niedaleko miasta Bielska-Białej. Restauracja Dziupla u Wuja ma aż czterech właścicieli, którzy po ośmiu latach prowadzenia skromnej restauracji, zdecydowali się na przeniesienie się do znacznie większego lokalu. Mimo że przestrzeń ta jest kusząca, to jednak wiąże się z ogromnymi wydatkami, które stawiają pod znakiem zapytania przyszłość tego miejsca.

Nie tylko brak gości, ale także długotrwałe nierozstrzygnięte spory wpływają na spadek motywacji właścicieli do prowadzenia restauracji. Michał wciąż wierzy i marzy o tym, że uda mu się stworzyć dobrze prosperującą restaurację. Jego optymizm stanowi kontrast wobec coraz bardziej pesymistycznych myśli Iwony, która dostrzega, jak marzenie Michała zbliża się ku upadkowi.

Trudna sytuacja doprowadziła do tego, że stracili już wszystkie oszczędności, a perspektywa na przetrwanie kolejnej zimy wydają się nierealne. Wydatki na ogrzewanie przewyższają dochody, a liczba klientów nie daje nadziei na poprawę sytuacji. W tej atmosferze rodzinnych napięć, góralskich melodii i emocjonalnych wahadeł, pojawia się pytanie.

Czy Magda Gessler, znana z ratowania trudnych przypadków, znalazła rozwiązanie dla Dziupli u Wuja?

ZOBACZ TAKŻE: “Kuchenne rewolucje” w Warszawie: “Bar Mleczny” to teraz “Bar Koperkowy”! Rewolucja w cieniu ludzkiego dramatu

Dziupla u Wuja to teraz Gospoda Pękata Chata

Miejsce zmieniło swoją nazwę na Gospoda Pękata Chata. Wiele wskazuje na to, że restauracja nadal działa po Kuchennych rewolucjach, bo możemy ją znaleźć w mediach społecznościowych.

Magda Gessler w swoim autorskim menu zaproponowała kuchnię polską. W tym m.in. kwiat piwonii, czyli rodzaj ratatouille zapiekane z serem bundz i pesto koperkowo-pietruszkowym, krupnik z kaszą perłową z żołądkami kaczymi, karkówę nadziewaną wędzonym boczkiem z bakłażanem, pieczoną papryką i plackiem ziemniaczanym. Natomiast deser od Magdy Gessler to naleśniki z konfiturą.

Jak również możemy się dowiedzieć, restauracja Gospoda Pękata Chata czynna jest codziennie oprócz poniedziałków.

Odcinek z Górek Wielkich zostanie wyemitowany 28 września o godzinie 21:35 na antenie TVN.

Źródło: Instagram

Click to comment

Exit mobile version