Rozrywka

„Kuchenne rewolucje” w Kamionkach: „Fyrtel Smaków” to teraz „Złota Świnka”! Jak przebiegła rewolucja?

Published on

W szóstym odcinku 25. sezonu Kuchennych rewolucji Magda Gessler zawitała do podpoznańskich Kamionek, gdzie swoją restaurację prowadzą Robert i Daria. Czy i tym razem udało się Magdzie Gessler dopisać kolejny lokal do kulinarnej mapy polski? Jak przebiegła rewolucja?

Szósty odcinek 25. sezonu Kuchennych rewolucji

Kamionki leżą nieopodal Poznania, a wręcz można powiedzieć, że graniczą ze stolicą województwa wielkopolskiego. To właśnie tam swój lokal prowadzą Robert i Daria. Jak się okazuje, właściciel restauracji o byłej nazwie Fyrtel Smaków wyznawał jedną zasadę:

„Robić wszystko z pasją i poświęceniem”

Sprawiło to, że Robert niemal nie opuszczał miejsca swojej pracy i cały czas kierował się swoją ambicją. Niemniej jednak, choć w lokalu serwowane były dania kuchni światowej, to goście omijali restaurację szerokim łukiem. W pomoc aby uratować biznes ruszyła również rodzina Darii. Mama oraz siostra, choć bardzo chciały pomóc, to ich wysiłek szedł na marne, a restauracja wręcz świecił pustkami. Do tego doszły długi.

Raz jest za słone, raz jest nie słone, nie ma pieprzu…w atmosferze stresu i poświęcenia, nigdy nie będzie pysznej kuchni. Robert się musi tego nauczyć” – skwitowała dania Roberta Magda Gessler.

Jak Magda Gessler poradziła sobie z tym niełatwym zadaniem i czy wymyśliła przepis na sukces?

Restauracja Fyrtel smaków to teraz Złota Świnka

W lokalu w Kamionkach dojdzie do zmiany nie tylko wystroju, ale również menu. Restauracja od czasu Kuchennych rewolucji będzie widniała pod nazwą Złota Świnka, gdzie będzie można zjeść dania z wieprzowiny. W menu znajdą się potrawy na mięsie ze świnki złotnickiej. Dodajmy, że jest to gatunek świń ekologicznych. Część dań w menu pozostanie bez zmian oraz pojawią się potrawy wegetariańskie.

ZOBACZ TAKŻE: Kolejna restauracja po „Kuchennych rewolucjach” ogłasza zamknięcie! Właściciele wydali poruszające oświadczenie!

W menu znajdą się m.in.: pieczony boczek i złotnicka karkówka, domowe pyzy, demi glace, kiszona kapusta z EKO zasmażką oraz zupy tj. żur na domowym zakwasie z chrzanem. W menu znajdują się również lepione na miejscu pierogi, z wieprzowiną złotnicką i skwarkami oraz pierogi ukraińskie z wiejską kwaśną śmietaną i szczypiorkiem. Ceny dań zaczynają się od 11 złotych i kończą na 59 złotych.

Wiele wskazuje na to, że Magda Gessler uznała tę rewolucję za udaną, bo jak wynika z mediów społecznościowych, restauracja cieszy się bardzo dobrymi opiniami gości.

ZOBACZ TAKŻE: Kto płaci za remont? Ile kosztuje udział w programie? Magda Gessler wszystko zdradziła!

Jak przebiegnie rewolucja? O tym przekonamy się już w czwartek 6 października o godzinie 21:35 na antenie TVN!

Źródło: Player.pl / Instagram

Click to comment

Exit mobile version