Zdrowie i dieta
Ile kosztuje komunijny catering od Magdy Gessler? Możecie się zdziwić…
Maj to sezon przyjęć komunijnych, a co się z tym wiąże, wiele osób decyduje się na przyjęcie organizowane w restauracji. Ile musielibyśmy zapłacić za taką przyjemność w lokalu Magdy Gessler? Jest kilka propozycji, które nie należą do najtańszych.
Pierwsza Komunia Święta
Nie da się ukryć, że przyjęcia komunijne coraz częściej przypominają te weselne. Rodzice decydują się wyprawić Pierwszą Komunię Świętą w lokalu z zamówionym wcześniej menu.
Zobacz także: Ile włożyć do koperty na Pierwszą Komunię Świętą?
Naprzeciw po raz kolejny wyszła Magda Gessler. W jednej ze swoich warszawskich restauracji zaproponowała menu na uroczystości rodzinne. Zaznaczmy, że catering jest bardzo zróżnicowany, jednak trzeba się również przygotować na spory wydatek. Ile zapłacimy za przykładowy obiad komunijny w restauracji AleGloria?
“Zapraszamy do zapoznania się z ofertą cateringową, która doskonale sprawdzi się podczas wszelkich spotkań okolicznościowych, jak np. chrzest, komunia czy ważne urodziny członka rodziny”- czytamy na stronie internetowej restauracji.
Catering komunijny w restauracji Magdy Gessler
Restauracja, w której dania sygnowane są imieniem i nazwiskiem Magdy Gessler ma do zaproponowania cztery cateringi. Znajdują się w nich przystawki, zupy, dania główne oraz desery. Jest również opcja dla najmłodszych oraz możliwość zamówienia tortu komunijnego. Warto podkreślić, że wybór jest spory, jednak trzeba się liczyć również ze sporym wydatkiem.
Zobacz także: Cena tortu komunijnego od Magdy Gessler zwala z nóg.
Propozycja 1 – 135 PLN /osoba
W menu znajdziemy m.in. siedem przystawek. Wśród nich: pâté z białych mięs i gęsiej wątróbki z musem morelowym i pigwą, carpaccio z wieprzowiny sous-vide na musie chrzanowym z suszoną żurawiną, czy tatar ze śledzi z orzechami i imbirem na miodowym pumperniklu. Zupa to bursztynowy rosół z domowym makaronem. Natomiast danie główne: pierś kurczaka kukurydzianego podana z warzywnym tagiatelle lub turbot podany z sosem cytrynowym na kremowym risotto z pomidorkami cherry i groszkiem cukrowym. Na deser tort Tirra pełny kawy, bądź cynamonowy paj jabłkowy otulony włoską bezą.
Propozycja 2 – 148 PLN / osoba
Do wyboru mamy sześć przystawek. Wśród nich: śledzie w zalewie korzennej z przetartym mleczem podane z ziemniakiem, bądź carpaccio ze schabu sous-vide na musie chrzanowym z suszoną żurawiną. Zupę krem z pieczonego buraka i antonówki. Dania główne: połówka kaczki po polsku, faszerowana kwaśnymi jabłkami z modrą kapustą lub pieczony łosoś podany z sosem maślano-orzechowym. Deser: kwadrat cytrynowy na biszkopcie lub crème brŭlèe.
Propozycja 3 – 178 PLN / osoba
W najdroższej propozycji do wyboru mamy aż dziewięć przystawek tj. carpaccio z rostbefu z owocami granatu lub parfait z gęsi na konfiturze z mango. Zupa to bursztynowy rosół uperfumowany z kołdunami jagnięcymi. Na danie główne możemy wybrać mleczną cielęcinę sous-vide w kremowym sosie z białych trufli z kopytkami szpinakowymi lub suma na pęczotto grzybowym. Na deser do wyboru są królewski tort Beza Pavlova lub tort Szwardzwald.
Propozycja 4 – menu dla najmłodszych 89 PLN / osoba
W menu dla najmłodszych mamy do wyboru m.in. bułeczki maślane z szynką, domowy rosół z makaronem lub zupę pomidorową. Mini burger i frytki lub spaghetti bolognese oraz panierowane polędwiczki z kurczaka z frytkami i surówką z marchwi i jabłka lub pierogi z cielęciną. Na deser lody waniliowe, bądź jabłecznik.
Warto podkreślić, że do podanych cen należy doliczyć 10% serwisu.
Skorzystalibyście z cateringu Magdy Gessler w restauracji AleGloria?
Źródło: alegloria.pl / Instagram