Rozrywka

”Kuchenne rewolucje” w Szczecinie: „Elegancko Cafe” to teraz „To tu & to tam”! Padły mocne słowa!

Published on

W drugim odcinku 25. sezonu Kuchennych rewolucji Magda Gessler ponownie zawitała do Szczecina. Lokal w centrum miasta o tajemniczej nazwie Elegancko Cafe zmienił się nie do poznania. Niemniej jednak nie zabrakło emocji i rodzinnych konfliktów. Jak przebiegała rewolucja?

Drugi odcinek 25. sezonu Kuchennych rewolucji

W drugim odcinku nowego sezonu Kuchennych rewolucji Magda Gessler po raz kolejny zawitała do czterystutysięcznego Szczecina, gdzie swój lokal o dość zaskakującej nazwie Elegancko Cafe prowadził zaledwie 24-letni Kacper. Synowi w prowadzeniu gastronomi pomagała mama Ramona. Obydwoje kochają gotować, a w ofercie restauracji proponowali swoim gościom kanapki na zimno i ciepło, naleśniki oraz ciasta.

ZOBACZ TAKŻE: ”Kuchenne rewolucje”: Kto płaci za remont? Ile kosztuje udział w programie? Magda Gessler wszystko zdradziła!

Nie da się ukryć, że sama miłość do prowadzenia restauracji nie wystarczała, a zyski z miesiąca na miesiąc malały. Problemy finansowe doprowadziły do coraz częstszych kłótni mamy z synem. Czy Magdzie Gessler udało się nie tylko uratować podupadający biznes, ale również naprawić niełatwą relację matki i syna?

ZOBACZ TAKŻE: „Kuchenne rewolucje”: Nie żyje uczestnik programu. Magda Gessler sądziła się z mężczyzną

Magda Gessler już od początku nie owijała w przysłowiową bawełnę i nie była zachwycona podanymi jej daniami.

“Ja p***dolę… Czosnek w plastrach, szpinak mrożony, brak soli, przypraw. Trzeba zawinąć z powrotem i o nim zapomnieć”- stwierdziła próbując jednego z dań serwowanych w Elegancko Cafe.

Nie zabrakło również słów krytyki odnośnie do deserów. Z biegiem rewolucji na jaw wyszły również problemy rodzinne Kacpra i Ramony. Padły nawet słowa, iż w dzieciństwie chłopakiem zajmowali się bardziej dziadkowie niż mama, a on sam czuł się jak “niechciane” dziecko.

Tym samym Magda Gessler nie mogła przejść obojętnie koło nie tylko złych dań, ale również rodzinnych problemów i rozpoczęła prawdziwą rewolucję.

Restauracja Elegancko Cafe to teraz To tu & to tam

Restauratorka pierwsze co, to zmieniła nazwę lokalu na To tu & to tam. Metamorfozę przeszedł jego wystrój, oraz menu. W bistro od tamtej pory królują kawa i kakao, co może wydać się zaskoczeniem te dwa składniki pojawiają się nie tylko w napojach, ale również w sałatkach, kanapkach oraz potrawach mięsnych, które również znalazły się w menu. W lokalu zjemy m.in.: bagietkę z wołowiną, tort czekoladowy i kawowy, wytrawne naleśniki, czy sałatkę brazylijską z dressingiem kawowym.

Magda Gessler wróciła do Szczecina po dwóch miesiącach, aby zatwierdzić przeprowadzoną rewolucję. Jak przebiegła wizyta restauratorki? Czy dania w menu spełniły jej oczekiwania i czy relacje Kacpra z mamą uległy poprawie? Tego dowiemy się w drugim odcinku Kuchennych rewolucji, który zobaczymy na antenie TVN 8 września o godzinie 21:35.

Będziecie oglądać?

Źródło: player.pl / Instagram

Click to comment

Exit mobile version