Zdrowie i dieta

Tyle zapłacisz za desery od Magdy Gessler! Ceny rosną jak oszalałe!

Published on

Magda Gessler i jej restauracje od lat cieszą się niesłabnącą popularnością. Zdecydowanie lokale, których właścicielką jest znana restauratorka zachęcają gości znakomitymi potrawami, jednak trzeba liczyć się z tym, że rachunek nie będzie najmniejszy. Ile w takim razie zapłacimy za deser w warszawskiej restauracji U Fukiera? Ceny diametralnie poszybowały w kosmos.

Restauracja U Fukiera to oczko w głowie Magdy Gessler. Jak czytamy na głównej stronie lokalu, jest to żywy obraz namalowany przez samą Magdę Gessler.

“Zachwyca tu harmonijnie określona forma, w której skład na równi z wystrojem wnętrza wchodzą smak, zapach, kolor i dźwięk. To miejsce nie tylko zachęca do patrzenia na nie jak na dzieło sztuki, ale dyskretnie prowokuje do uczestniczenia w spektaklu, który tworzy razem ze swoimi gośćmi. Wykwintna sztuka tworzy się tu codziennie od nowa, zdecydowanie przekraczając granice dawnej estetyki mieszczańskiej a głównymi aktorami codziennych spektakli są goście, którzy nas odwiedzają w poszukiwaniu nie tylko smakowych doznań”.

Nie da się ukryć, że powyższe słowa zachęcają do odwiedzenia restauracji, w której pod czujnym okiem Magdy Gessler gotują najlepsi kucharze w Polsce. Jak się jednak okazuje, U Fukiera nie jest restauracją na każdą kieszeń. Jeżeli zdecydujemy się wybrać tam na deser musimy liczyć się z dość wysokim rachunkiem. Ile kosztują desery w restauracji Magdy Gessler?

ZOBACZ TAKŻE: ”Kuchenne rewolucje”: Kto płaci za remont? Ile kosztuje udział w programie? Magda Gessler wszystko zdradziła!

Wysokie ceny deserów od Magdy Gessler

Jeden z portali zdecydował się porównać ceny w restauracji U Fukiera z tymi, które obowiązywały jeszcze kilka miesięcy temu. Pierwsze co rzuca się na myśl, to rosnąca inflacja, która daje się w znaki wszystkim przedsiębiorcą. Tym samym właściciele restauracji, są zmuszeni podnieść ceny dań. Dodajmy, że biorąc pod uwagę desery musimy pamiętać o niemal 100% podwyżce cen cukru.

ZOBACZ TAKŻE: Ile kosztują kurki? Horrendalne ceny przyprawiają o zawrót głowy!

Tak prezentują się ceny deserów w restauracji Magdy Gessler.

  • Beza waniliowa z lodami i owocami – 59 zł (wcześniej 49 zł)
  • Francuski deser parfait z bezą pistacjową – 48 zł (wcześniej 40 zł)
  • Sernik z rodzynkami – 41 zł (wcześniej 35 zł)
  • Puchar lodów z owocami – 45 zł (wcześniej 39 zł)
  • Szarlotka zapieczona z bezą i cynamonem – 39 zł (wcześniej 31 zł)

Wcześniejsze ceny obowiązywały jeszcze w czerwcu br. Choć i one dla wielu smakoszy wydawały się zbyt wygórowane, to przy obecnych cenach deserów można spaść z krzesła otrzymując rachunek.

Zapłacilibyście tyle za deser w restauracji Magdy Gessler?

Źródło: o2.pl / Instagram

Click to comment

Exit mobile version