Trenerka niejednokrotnie udowodniła, że jej potrawy, którymi chętnie dzieli się z internautkami przyrządzi każdy, nawet największy kulinarny laik. Sprawdźmy zatem przepis Lewandowskiej na kurczaka w grzybach, który idealny będzie podczas jesiennej aury.
Ania Lewandowska to jedna z najpopularniejszych trenerek w naszym kraju. Oprócz treningów często podsuwa internautkom ciekawe przepisy, na zdrowe i bardzo odżywcze dania, motywując tym samym polskie społeczeństwo do zmiany trybu życia, aktywności fizycznej oraz świadomego żywienia.
ZOBACZ TAKŻE: Przepis na FIT majonez Ani Lewandowskiej!
Niejednokrotnie informowaliśmy Was o ciekawych przepisach Ani. Teraz mamy dla Was świetną alternatywę na jesienne dni. W potrawie tej pierwsze skrzypce grają oczywiście grzyby z trwającego obecnie sezonu. Sprawdźmy, jakie składniki potrzebne będą do przygotowania kurczaka w sosie grzybowym według Ani Lewandowskiej.
Czy warto jeść grzyby? Oczywiście! Zawierają one dużo białka, błonnika ale również witaminy B1, B2, C i E. Spożycie ich dostarcza witaminy D, co jest rzadkością w produktach roślinnych. Dodatkowo grzyby są źródłem potasu, fosforu, magnezu, wapnia, miedzi oraz żelaza, selenu i cynku.
Kurczak w sobie grzybowym według Ani Lewandowskiej będzie zatem nie tylko pysznym ale niezwykle odżywczą potrawą dla całej rodziny. Wegetarianie mogą skorzystać z przepisu Ani, wykluczając z potrawy kurczaka. Dodatkowo możemy urozmaicić potrawę dowolnym dodatkiem w postaci ziemniaków, ryżu czy kaszy.
Jak podoba się Wam przepis Ani Lewandowskiej? Spróbujecie?
Źródło: foodsbyann.com, Instagram Anny Lewandowskiej