Ile kosztują „Kuchenne rewolucje”? Magda Gessler, charyzmatyczna prowadząca „Kuchenne rewolucje”, po raz kolejny odniosła się do plotek krążących wokół programu. Od lat w sieci przewija się pytanie, ile kosztuje udział w tej kulinarnej metamorfozie. Restauratorka postanowiła rozwiać wszelkie wątpliwości i w rozmowie z VIVA.pl stanowczo odpowiedziała: udział w programie jest całkowicie bezpłatny.
Ile kosztują „Kuchenne rewolucje”?
„Nie kosztuje nic. Ja nie wiem, kto to wymyśla, pewnie konkurencja. To jest coś nieprawdopodobnego. Ale my w ciągu 3 dni dajemy nie tylko dekoracje, ale my przede wszystkim pomagamy też i medycznie, i prawnie”, wyjaśniła Gessler. Jej słowa jasno wskazują, że celem „Kuchennych rewolucji” nie jest zysk z uczestników, a realna pomoc upadającym restauracjom.
Magda Gessler
Fenomen “Kuchennych rewolucji”
Trudno uwierzyć, że format TVN gości na antenie już od 15 lat. Zrealizowano 30 sezonów i aż 400 odcinków programu. Przez ten czas „Kuchenne rewolucje” nie tylko zmieniły oblicze polskiej gastronomii, ale również życie wielu właścicieli lokali, którzy zdecydowali się wziąć udział w kulinarnej rewolucji.
Choć przed kamerami Magda Gessler wydaje się stanowcza i pełna energii, nie ukrywa, że zdarzają się momenty trudniejsze. W wywiadzie dla VIVA.pl przyznała, że największym wyzwaniem jest dla niej punktualność.
„Dla mnie największym wysiłkiem jest stawiać się na czas. Nienawidzę ograniczeń, a to jest bardzo bolesne. Mój niesforny charakter objawia się tym, że na planie musi być tak zwany upierdliwy policjant przypominający mi, na którą gdzie mam być. To osoba skuteczna i inteligentna, ale zbyt intensywna i namolna, i to jest trochę problem” – zdradziła szczerze.
Podczas kręcenia programu restauratorka przywiązuje też ogromną wagę do stroju – nie tylko pod kątem estetyki, ale przede wszystkim wygody. „Musi być wygodnie, muszę mieć świetne i stabilne buty. Dla mnie, czyli osoby pracującej w kuchni, najważniejszy zawsze będzie but. Na planie wywaliłam się już 13 razy. Przez tłuszcz, przez lód, przez światła nakierowane prosto na twarz, przez które ja nie widzę, gdzie idę. To były rąbnięcia prosto na twarz, ale ani razu się nie połamałam” – opowiadała z humorem.
Szczerość Magdy Gessler i jej zaangażowanie w pomoc gastronomom to bez wątpienia filary sukcesu programu, który nieprzerwanie cieszy się ogromną popularnością.