2 marca na antenie TVN pojawi się odcinek najnowszego 26. sezonu Kuchennych rewolucji. Magda Gessler odwiedzi lokal w Krakowie. Poza zmianą nazwy wprowadzi do menu także nowe pozycje. Czy Kuchenne Rewolucje w Krakowie w lokalu “Voila” będą udane?
Magda Gessler ponownie zawita do Krakowa. Tym razem słynna restauratorka zaproszona została do lokalu “Voila” w Krakowie.
Francuską restaurację o nazwie „Voila” prowadzi Dorota. Właścicielka lokalu przez dwadzieścia lat mieszkała we Francji. Od zawsze lubiła degustować pyszne dania, jednak z gastronomią nie było jej po drodze. Zaskakująca jest także historia powstania restauracji. Dorota podczas pobytu we Francji zrobiła test kompetencji zawodowej, z którego wynikało, że powinna zostać restauratorką. Słuchając rad, kobieta zdecydowała się udać na kursy kulinarne, a także odbyła staże w cenionych francuskich restauracjach.
Po powrocie do Polski Dorota uznała, że otworzy restaurację w Krakowie, gdzie serwować będzie kuchnię francuską. Marzenia i plany kobiety nie powiodły się tak, jak tego chciała. Klientów w “Voila” brakuje, a gdy już się pojawiają, narzekają na ceny i nie doceniają smaku podanych w lokalu dań. Co więcej, problemem okazuje się sama Dorota, która w opinii wielu osób jest bardzo konfliktowa. Pewna swoich racji właścicielką niechętnie przyjmuje do siebie krytykę i jest przekonana, że wszystko robi dobrze.
Czy Magdzie Gessler uda się dogadać z właścicielką „Voila”?
Pani Dorota zdecydowała się ostatecznie poprosić o pomoc Magdę Gessler. Rewolucja ta nie będzie należeć jednak do prostych.
Słynna restauratorka wprowadzi sporo zmian. Poza wystrojem w stylu Prowansja/Avignon i zmiana nazwy na “Voila Avignon Bistro”, goście będą mogli skosztować nowych dań. Co ciekawe, to właśnie ich potrzeby były brane pod uwagę przy tworzeniu nowej karty.
W kuchni pojawi się kucharz Dylan – Francuz, który zastąpi Ivankę.
Co zaskoczy klientów? W menu “Voila” pojawi się sporo warzyw i oliwy, ale nie zabraknie także dobrze znanych dań ze stałej karty.
Zobacz także: Śmierć właścicielki z „Kuchennych rewolucji”. Magda Gessler wspomina panią Renatę
Czekadełkiem dla klientów będą domowe rillettes, przygotowywane przez właścicielkę lokalu – Panią Dorotę. Ponadto w restauracji zjeść można pyszne pieczywo z francuskiej piekarni Pierre, a klienci kupić mogą także świeże bagietki, croissanty, pain au chocolat, czy chleb z suszonymi owocami i z mąki kasztanowej.
źródło: TVN/Instagram