Magda Gessler w szóstym odcinku 26. sezonu Kuchennych rewolucji zawitała do wsi Komorniki. Tam swój lokal Pod Dębami prowadziła pani Elżbieta. Niemniej, jednak kiedy w grę wchodzi rodzinny interes nietrudno o nieporozumienia. Jak Magda Gessler poradziła sobie z tym niełatwym zadaniem?
Pięciotysięczna wieś leżąca w Wielkopolsce nieopodal Poznania doczekała się karczmy Pod Dębami, którą prowadzi pani Elżbieta. Jest ona kobietą pełną pasji i determinacji, która mimo przeciwności dalej idzie po swoje i walczy o swoje marzenia. Niemniej jednak właścicielka myśli zazwyczaj o wszystkich, ale nie o sobie. Choć potrafi zmotywować do działania bliskie osoby i obsługę restauracji, to sama na tym nie korzysta.
Niestety, ale sytuacja karczmy Pod Dębami stawała się coraz bardziej tragiczna. Goście niechętnie odwiedzali to miejsce, co sprawiło, że lokal był na granicy bankructwa. Właścicielka nie zamierzała jednak tak szybko się poddawać. Dodatkowo praca z córką przysparzała pani Elżbiecie sporo trudności. Tym samym właścicielka poprosiła Magdę Gessler o pomoc nie tylko w restauracji, ale także w rozwiązaniu problemów rodzinnych. Czy Gessler udało się przyciągnąć klientów i dopisać kolejną restaurację do kulinarnej mapy Polski?
ZOBACZ TAKŻE: “Kuchenne rewolucje” w Witnicy: Restauracja „Witnica” to teraz zajazd „Je…je…Jeleń”! Jak działa po rewolucjach?
Magda Gessler zdecydowała się na diametralne zmiany. Powstał nie tylko nowy wystrój, ale także karczma Pod Dębami zmieniła się w Zajazd Kacze Zamieszanie. Wprowadzono także nowe menu, w którym oczywiście króluje kaczka.
“Będzie kolorowo, smacznie. Królowa Kaczka i Poznańska Pyra- będą przewodzić w naszym nowym menu” – napisała właścicielka na profilu w mediach społecznościowych.
Początki pracy nad zmianą lokalu nie były łatwe.
“Wczoraj zaczęłam kolejny odcinek. Było koszmarnie! Dawno tak fatalnie nie jadłam”- skomentowała Gessler w sieci swoją wizytę w Komornikach.
Niemniej jednak ostatecznie rewolucja zakończyła się sukcesem. W zajeździe można zjeść m.in. ćwierć kaczki pieczonej, carpaccio z ziemniaków z kiszonym ogórkiem, białą kiełbasą, sosem vinegrette, chrzanem i rzodkiewką, kaczkę faszerowaną z kaszą perłową, czy kartoflankę.
Na profilu Magdy Gessler w trakcie nagrywania odcinka w Komornikach pojawił się także pozytywny wpis. Jak zaznaczyła restauratorka, była to wzruszająca kolacja.
”Zajazd KACZE ZAMIESZANIE 🦆w Komornikach 🍊🦆🍊🦆🍊 wzruszająca kolacja. energetycznie, smacznie, kaczkowato 🦆🦆 cudowne smaki, wspaniali goście i właściciele 🧡🌶️ wzruszają mnie tak piekne chwile 😍 w moim programie, czyje ze jestem dla Was, a Wy dla mnie 🌺🍀 pomoc jaka niosę, pomysły inspiracje są ze mnie dla was🌶️ magia tego co się dzieje. wzrusza BESOS💖”- czytamy.
Odcinek Kuchennych rewolucji z Komornik będzie można zobaczyć w stacji TVN w czwartek 6 kwietnia 2023 roku o godz. 21:35.
Źródło: player.pl / Instagram