W 12 odcinku 26. sezonu Kuchennych rewolucji Magda Gessler zawitała do podupadającej knajpki Pierogarnia Stary Młyn, która mieściła się w samym sercu łomżyńskiej starówki, a która serwowała gościom naleśniki i pierogi. Czy Gessler pomogła restauratorom? Zobaczcie, jak przebiegły Kuchenne rewolucje w Łomży!
W 12 odcinku Magda Gessler odwiedziła Pierogarnię Stary Młyn w Łomży. Lokal prowadzony jest przez Rafała i jego partnerkę Ewelinę. Początkowo binzes szedł całkiem nieźle, do tego stopnia, że restauratorzy zdecydowali otworzyć kilka nowych punktów gastronomicznych. Jednak inflacja, a także wzrost cen rachunków pokrzyżowały im plany. Rafał i Ewelina zdecydowali się zamknąć pozostałe lokale i pozostali jedynie z pierogarnią. Zarobki z pierogów pokrywały jednak jedynie koszty prowadzenia lokalu, nie dając żadnego dodatkowego zarobku.
Magda Gessler skrytykowała czystość lokalu, a także zwróciła uwagę na za małe wynagrodzenie dla personelu. W pewnym momencie Gessler stwierdziła, że chciałaby zamknąć lokal i wezwać na miejsce sanepid! Pomimo trudnych początków postanowiła pomóc stanąć na przysłowiowe nogi restauratorom. Zaczęto od generalnych porządków, a także zmian wystroju. Miejsce nabrało kolorów!
ZOBACZ TAKŻE: Kuchenne rewolucje w Poznaniu: Dobre miejsce to teraz Bar u Grochowej! Jak przebiegała rewolucja?
Magda Gessler zmieniła nazwę lokalu na wpadającą w ucho i łatwą do zapamiętania Malowane Pierogi. W karcie pojawiły się nowe dania, w których pierwszy skrzypce grają oczywiście pierogi. Nie znajdujemy tu jednak tradycyjnych odsłon tego specjału, ale kilka innych, bardzo ciekawych propozycji:
Pierogi z:
Ceny wahąją się pomiędzy 33 złotymi a 42 złotymi. Pierogi są wyrabiane ręcznie, a każda porcja składa się z 6 sztuk.
To jednak nie wszystko! W menu lokalu w Łomży dostaniecie również popisowe dania sygnowane nazwiskiem Gessler:
Czy rewolucję można zaliczyć do udanych? Tego dowiemy się już niebawem. Odcinek z rewolucją w Malowanych Pierogach zostanie wyemitowany 18 maja!
Źródło: naekranie.pl/ Instagram Magdy Gessler i Kuchennych Rewolucji/ Facebook