Magda Gessler to niekwestionowanie jedna z najpopularniejszych restauratorek w naszym kraju. Od lat cieszy się ogromnym kulinarnym autorytetem. Nic więc dziwnego, że szukając przepisów na różne dania, chętnie sięgamy po te, spod jej pióra. Z racji trwającego sezonu na grzyby sprawdźmy, jak przyrządza je gospodyni Kuchennych Rewolucji.
Magda Gessler od lat zajmuje stabilne miejsce w polskim show-biznesie. Wiele osób uwielbia program Kuchenne Rewolucje, w którym pełni rolę gospodyni. Magda nie tylko odwiedza upadłe restauracje, ale przede wszystkim stara się przywrócić lokalom dawny blask. Kucharze uczą się pod jej okiem gotowania, a właściciele zarządzania personelem oraz restauracją. Reklama przy Kuchennych Rewolucjach sprawia, że lokale te chętnie odwiedzane są przez gości, a restauratorzy stają na nogi po wizycie i pomocy Magdy Gessler.
Magda Gessler, która również jest właścicielką prestiżowych lokali, uważana jest za jeden z największych autorytetów w polskiej gastronomii. Nic w tym dziwnego, jej restauracja odwiedzane są przez największe gwiazdy nie tylko polskie, ale i zagraniczne. Dodatkowo Gessler chętnie dzieli się przepisami z internautami, którzy chętnie sięgają po wskazówki królowej Kuchennych Rewolucji.
ZOBACZ TAKŻE: Sezon na grzyby trwa w najlepsze! Ania Lewandowska podzieliła się ciekawym przepisem – główną rolę grają grzyby!
Z racji trwającego sezonu na grzyby zapewne wielu z Was skorzysta chętnie z przepisu Magdy Gessler. Co ciekawsze, sekret w jej przepisie tkwi w jednym składniku, który odmienia całkowicie ich smak.
Sekret tkwi w zamianie octu. Zamiast standardowego octu do marynowania grzybów, Magda Gessler używa octu jabłkowego.
Oto składniki, niezbędne do przygotowania marynowanych grzybków Gessler:
Smacznego!
Źródło: Instagram