Oglądając stare fotografie często ciężko uwierzyć w to, kto się na nich prezentuje. Tak jest i tym razem. Kim jest ta urocza dziewczynka? Po latach zawodowej aktywności wypracowała sobie stabilne miejsce w polskim show-biznesie, a jej nazwisko zna każdy. Zobaczcie, o kim mowa.
Magda Gessler – to właśnie ona pozuje na starej fotografii, od której zrobienia minęło kilkadziesiąt lat. Zdjęcie prezentujące metamorfozę restauratorki możecie znaleźć na jej profilu na portalu Facebook:
“Mała Magda…::: przyłapana pod biurkiem Taty…..z koszykiem w buzi….,,,🧸🧸🧸🧸🧸🧸🍭🍭🍭🍭(…)”
Zobacz także: Magda Gessler wpadła w poważne tarapaty? Grozić jej może nawet pół miliona kary!
Choć tej osoby nie trzeba nikomu przestawiać istnieje kilka faktów na temat życia restauratorki, o których mało kto wie.
Magda Gessler urodziła się 10 lipca 1953 roku w Komorowie. Jest córką Mirosława Ikonowicza, byłego korespondenta Polskiej Agencji Prasowej, i Olgi z domu Łucek, która pracowała jako reżyserka dźwięku w Polskim Radiu. Jej ojciec pochodził z Wileńszczyzny, a mama była pochodzenia rosyjskiego. Jej babcia od strony ojca miała pochodzenie włoskie, a rodzina jego ojca pochodziła z Bałkanów. Ma brata Piotra, który jest politykiem, prawnikiem i dziennikarzem.
Kiedy stan jej mamy się pogorszył ze względu na gruźlicę trafiła pod opiekę dziadków – cukierników Ireny i Leona Łucków, którzy mieszkali w Komorowie, a następnie całą rodziną na warszawskim Muranowie. Ze względu na pracę ojca kilka lat mieszkała w Sofii i w Hawanie.
Magda Gessler ukończyła studia malarskie w Królewskiej Akademii Sztuk Pięknych św. Ferdynanda w Madrycie. Studiując dorabiała jako opiekunka do dzieci, tłumaczka i menedżerka w restauracji Tijo Pepe. Zna kilka języków, w tym hiszpański, włoski, portugalski, niemiecki, rosyjski i angielski.
W latach 80 prowadził w Madrycie firmę cateringową, następnie zajęła się przygotowywaniem dań na przyjęciach dla hiszpańskich dygnitarzy i członków dworu królewskiego. Pierwsza restauracja Gessler została otworzona w 1989- był nią lokal W Ogrodzie, który otworzyła z Adamem i Piotrem Gesslerami. Następna z nich to Trębacka. Po podziale rodzinnej firmy otrzymała restaurację U Fukiera na Rynku Starego Miasta w Warszawie.
Dziś jest jedną z najpopularniejszych restauratorek w naszym kraju. Dodatkowo oprócz świetnie prosperujących biznesów kulinarnych występuje w programach kulinarnych, zarówno jako prowadząca, jak i jurorka.
Źródło: Wikipedia, Instagram/Facebook Magdy Gessler