Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami, więc już teraz restauracje przedstawiają swoje oferty świątecznego cateringu. Również w delikatesach Magdy Gessler w restauracji U Fukiera pojawiła się świąteczna oferta. Niemniej jednak nie wszyscy będą mogli sobie na nią pozwolić. Jak łatwo się domyślić, ceny nie należą do niskich, bo w tym roku jeszcze bardziej widać skutki inflacji.
Magda Gessler jest jedną z najbardziej znanych restauratorów w naszym kraju i ogromnym autorytetem dla wielu kucharzy. Lokale, które prowadzi cieszą się dobrą opinią. Pomimo, że ceny w menu nie należą do najtańszych, to są oblegane przez gości, którzy chcą spróbować potraw, które wyszły spod ręki samej restauratorki i jej zaufanych kucharzy.
ZOBACZ TAKŻE: Burgerownia z Poznania grzmi po wizycie Magdy Gessler! „Tych klientów nie obsługujemy”
Z biegiem czasu coraz więcej osób decyduje się zamówić wigilijną kolację. Dzięki temu nie tylko zaoszczędza się czas, ale unika się przedświątecznej gonitwy. Niemniej jednak w tym roku ceny niemal wszystkich produktów poszybowały w górę, a jak wiemy, to właśnie jakość liczy się dla restauratorki najbardziej. Tym samym ceny potraw, które znalazły się w ofercie świątecznego cateringu, mogą przyprawić o zawrót głowy.
Restauratorka po raz kolejny stworzyła świąteczną ofertę dań, które można zarówno odebrać osobiście, lub zamówić z dostawą do domu i to w całej Polsce.
„W tym roku również część oferty świątecznej wysyłamy na terenie całej Polski, np. kaczka, kurczak, schab, ryby, sałatki (specjalnie zapakowane i przygotowane do wysyłki). Część, np. ciasta można tylko odebrać osobiście“- czytamy pod ofertą wigilijnego cateringu na stronie U Fukiera.
Warto na wstępie zaznaczyć, że wszystkie potrawy przygotowane są według tradycyjnej receptury z najwyższej jakości składników. Tym samym za pasztet z dziczyzny i grzybów zapłacimy 94 zł za 500 g. Niecały litr barszczu to wydatek 65 zł, natomiast za 10 uszek z grzybami przyjdzie nam zapłacić 70 zł. Co więcej, za 5 pierogów z kapustą i grzybami musimy zapłacić 51 zł.
Niemniej jednak prawdziwym specjałem jest tort makowy, który trzeba przyznać nie należy do najtańszych. Zdecydowanie jest to najdroższa pozycja w menu świątecznego cateringu Magdy Gessler, gdyż zapłacimy za niego 450 zł.
„Świąteczny tort makowy, lekki, pyszny i niezwykle okazały! Biszkoptowe blaty makowe przełożone lekkim śmietankowym kremem z pomarańczą oraz wyjątkowym crème pâtissière z makiem”
Zdziwieni?
Źródło: Instagram