Najpopularniejsza restauratorka w Polsce otworzyła kolejny biznes. Jednak wysokie ceny w restauracji Gessler oburzyły internautów. W związku z zamieszaniem Magda wydała oświadczenie, w którym dokładnie tłumaczy skąd takie kwoty!
Nie da się ukryć, że Magda Gessler ma świetnego nosa do interesu. Oprócz tego, że od lat świetnie sprawdza się w roli gospodyni “Kuchennych Rewolucji”, gdzie ratuje podupadające restauracje, to ponadto sama prowadzi kilka lokali w Warszawie. Jednym z nich jest Słodki i Słony Familia na Mokotowskiej, który od lat cieszy się ogromną popularnością. W związku z jego sukcesem restauratorka postanowiła otworzyć podobny lokal na Wilanowie. Nowa restauracja miała otwarcie kilka dni i już powstał wokół niej szum. Wszystko to za sprawą cen, za jakie oferowane są rarytasy kuchni Gessler.
Bez wątpienia Magda od lat jest kulinarnym autorytetem, a jej dania są pełne smaku, dzięki stosowaniu najlepszych składników. Tak również jest w przypadku dań i rarytasów oferowanych w najnowszej restauracji Gessler. Nie da się ukryć, że za jakość trzeba zapłacić, a nie wszystkim ceny w Słodki i Słony” przypadły do gustu. Wysokie ceny w restauracji Gessler oburzyły internautów, 60 zł za słoik zupy oraz ok. 20 zł za drożdżówkę to dla nich zdecydowanie za dużo. O przesadzonych kwotach za potrawy mówiono już w przypadku oferty wielkonocnej Gessler.
Wokół nowego lokalu Magdy zrobił się spory szum, zatem ona sama zdecydowała się skomentować medialną aferą. Gessler wytłumaczyła, skąd u niej w restauracji takie ceny. Restauratorka zapewnia, że danie przygotowywane jest z jak najlepszych składników:
“Bad news is good news … karuzela plotek, , szaleństwa medialnego.. nakręcona spirala.. Uwaga!! afera zupowa!! Puszczam do was oko z sympatią i niedowierzaniem .. cóż.. można to przeżywać – a można też podziękować za reklamę i szum!! Słodki Słony Familia na Wilanowie to kalka legendarnego Słodki Słony z ulicy Mokotowskiej.. Znacie od lat moje przepisy, pasję, jakość.. Te miejsca są jak spiżarnia smaku, zapachu, który wydobywa się i kusi już na ulicy.. )) Do tego dążyłam – aby przyciągać was prawdą :)) ..Każde danie w karcie, każda słodkość.. to nabita jak bomba w dobre składniki kulinarny rarytas;)) To nas różni od innych.. pustych . pozbawionych smaku i dobrych składników posiłków…”
Przy okazji Gessler zdradziła tajna recepturę na drożdżówkę z makiem, która ma wielu fanów wśród smakoszy wypieków oferowanych w Słodki i Słony:
“Nasza drożdżówka to przede wszystkim 250 gram maku ucieranego z miodem lipowym, wzbogaconego o rodzynki, migdaly, orzechy wloskie z dodatkiem amaretto a także konfitowana przez nas skórka pomarańczowa i cytrynowa.. Mak mielimy 6 razy, dodajemy kogel-mogel i otulamy go ciastem drożdżowym wg. Zasady – na kilogram maki 40 zoltek, 20 całych jaj. Drożdżówkę koronujemy kremem waniliowym na żółtkach i świeżej, domowej śmietanie.“
Wyznała również, że dania i słodkości przygotowywane są według starych receptur, jak za dawnych czasów:
“Słodki Słony to tradycja i jakość. Najlepsze gatunkowo produkty, których nie boimy się używać.. Ba! Używamy ich do woli! Bo to nasza magiczna różdżka! Czarujemy nasze menu, wasze podniebienia;))) Tu nie ma miejsca na miernotę.. U nas kuchnia i cukiernia działają każdego dnia.. na świeżo. Tu jest zapach. Tu jest magia! Jednego jestem pewna ten kto raz posmakuje wróci do nas.. bo wie, że nigdzie indziej nie znajdzie tego smaku który zna z dzieciństwa.. A w Słodkim pracując na najstarszych, sprawdzonych recepturach oraz na prawdziwych, świeżych, naturalnych i wysoko jakościowych produktach potrafimy ten smak przywrócić.. afera goni aferę…. coż… słodko się do was uśmiecham i bbbbb szczerze puszczam oko do kochanych mediów i złośliwej konkurencji :))))))) “
Próbowaliście dań i słodkości w Słodki i Słony?