Magda Gessler w nowym odcinku Kuchennych Rewolucji spróbuje pomóć restauracji w Białymstoku. Poza nazwą i wystrojem restauratorka wprowadzi także kilka ciekawych dań. Czy rewolucje w lokalu “Spagheterria” będą udane?
Magda Gessler po raz kolejny odwiedziła Białystok. Tym razem słynna restauratorka poproszona została o pomoc we włoskiej restauracji Spagheterria, którą prowadzi Renata.
Właścicielka lokalu przez 18 lat mieszkała we Włoszech. Po powrocie do Polski Renata postanowiła otworzyć własną restaurację, w której serwowała swoje ulubione dania tamtejszej kuchni.
Gdy Magda Gessler pojawiła się w lokalu, nie miała zastrzeżeń zarówno do kuchni, wystroju, jak i czystości i była zaskoczona, że właścicielka w ogóle zwróciła się do niej o pomoc. Renata, której na co dzień w prowadzaniu restauracji pomaga także jej córka, wyjaśniła, że jeśli sytuacja finansowa w lokalu się nie poprawi, nie będzie w stanie dłużej tak funkcjonować i będzie zmuszona ją zamknąć.
Magda Gessler, która nie miała nic do zarzucenia kuchni, postanowiła rozpocząć rewolucje od zmian w wystroju. Dominującym kolorem stał się złoty, który pojawił się zarówno jako element dekoracyjny na ścianach, jak i na stołach.
Zobacz także: Restauracja po „Kuchennych rewolucjach” ogłasza zamknięcie po 20 latach działalności! Gessler była nią zachwycona!
Restauratorka zmieniła także nazwę lokalu. Od teraz Spagheterria stała się Tratorią Angelino Pasta Wino.
W menu klienci znaleźć mogą kilka propozycji Magdy Gessler m.in. Vitello Tonnato- polędwica cielęca podawana z sosem salsa tonnato, kaparami i sałatką cezar, czy zupa di funghi – zupa z podgrzybków i prawdziwków. Smakosze kuchni w karcie znaleźć mogą także różne propozycje dań makaronowych, a także desery.
Czy Kuchenne Rewolucje w Białymstoku będą udane? Przekonamy się już w kolejnym odcinku, który pojawi się na antenie TVN 17 listopada o godz. 21.35.
źródło: TVN/Instagram