Ceny wielkanocnego cateringu od Magdy Gessler! Nie każdego będzie na to stać!

22 marca 2023
Przez: : M.J

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. W sieci już możemy znaleźć wielkanocny catering w restauracjach takich znanych osób jak Magda Gessler, Ewa Wachowicz, czy Mateusz Gessler. Ile trzeba zapłacić za dania na wielkanocnym stole? Ceny niektórych potraw wprost powalają na kolana.

Nie da się ukryć, że wraz ze zbliżającymi się świętami pojawia się coraz więcej propozycji cateringów, które możemy zamówić i tym samym zaoszczędzić swój czas. Nie da się ukryć, że za każdym razem w mediach jest głośno na temat świątecznego cateringu proponowanego przez restaurację Magdy Gessler.

W tym roku restauracja U Fukiera także ma w swojej ofercie Wielkanocny catering. Ile przyjdzie nam zapłacić za pyszności, które wychodzą spod ręki kucharzy jednej z najbardziej znanych restauratorek w naszym kraju? W ofercie znajdziemy m.in. kiełbasę, faszerowane jaja, mięsa, czy rolady i barszcz. Ile kosztuje taka przyjemność?

ZOBACZ TAKŻE: Co włożyć do koszyczka wielkanocnego? Znaczenie produktów święconki może Was zaskoczyć…

Ceny cateringu wielkanocnego od Magdy Gessler

Restauracja U Fukiera mieści się na Rynku Starego Miasta w Warszawie. Choć niejednokrotnie w mediach wrzało na temat cen, to nie da się ukryć, że za każdym razem restauratorka tłumaczyła je najwyższej jakości produktami. Najtaniej możemy kupić sałatkę z buraczków, która kosztuje 12 zł za 235 ml. Jak wyglądają ceny mięs, zup oraz innych wielkanocnych przysmaków?

-ćwikła z chrzanem (słoik 234 ml) – 18 zł
-kiełbasa wiejska z jałowcem (0,5 kg) – 34,50 zł
-kiełbasa biała parzona cielęco-wieprzowa (0,5 kg) – 37,50 zł
-schab po warszawsku w galarecie 300 g – 39 zł
-pierś z kaczki wędzona 1 sztuka – 42,50 zł
-schab marynowany w liściach laurowych wędzony 0,5 kg – 45,70 zł
-kurczak pieczony nadziewany wątróbką i chałką kosztuje 135 zł (kg)
-pieczona kaczka to wydatek w okolicach 200 zł
-5 połówek jajek faszerowanych pieczarkami i koprem w cenie 35 zł
-barszcz biały na zakwasie (litr) – 68 zł
-żur – 75 zł
-sałatka jarzynowa (300 g) – 41 zł
-mazurek – 60 zł
-babka drożdżowa – 88 zł
-bigos złoty na winie, na bogato 900ml – 84 zł
-pasta z wiejskich jaj z młodym szczypiorem słoik 200g – 33 zł

W świątecznym cateringu restauracji U Fukiera znajduje się więcej pozycji. Nie da się ukryć, że ceny wielkanocnych cateringów z roku na rok szybują w górę. To, co jeszcze rok temu wydawało się naprawdę drogie, w tym roku o takich cenach można tylko pomarzyć.

Źródło: ufukiera.pl / Instagram

Udostępnij Facebook instagram

Zostaw komentarz

Kliknij by zamknąć i wrócić do strony głównej