Jak smakuje najdroższy w Warszawie schabowy od Magdy Gessler? Znany youtuber podzielił się swoją opinią!

6 grudnia 2022
Przez: : M.J

Maciej Blatkiewicz, który prowadzi w sieci swój kanał pt. Maciej je, opublikował nagranie z wizyty w restauracji Magdy Gessler. Warszawski lokal U Fukiera od lat cieszy się renomą, jednak ceny dań nie należą do najtańszych. Youtuber postanowił sprawdzić, jak smakuje klasyczne danie, czyli schabowy, który jak się okazuje, jest jednym z najdroższych w stolicy.

Restauracje Magdy Gessler

Magda Gessler oprócz tego, że od lat jeździ po całej Polsce i dopisuje kolejne restauracje do kulinarnej mapy naszego kraju wraz z programem Kuchenne rewolucje, jest również właścicielką kilku restauracji. Najbardziej popularny lokal, który jest również ulubionym miejscem samej restauratorki, czyli U Fukiera od lat cieszy się niegasnącą renomą.

Goście, którzy chcą skosztować specjałów z menu, które wychodzi spod ręki Magdy Gessler muszą się jednak liczyć z wydaniem niemałych pieniędzy. Niejednokrotnie rozpisywaliśmy się na temat cen dań, które możemy zamówić w warszawskiej restauracji. Co roku szerokim echem odbijają się również ceny cateringów świątecznych, które również nie należą do najtańszych.

ZOBACZ TAKŻE: Świąteczny catering od Magdy Gessler! 10 złotych za pieroga i ciasto za niemal pół tysiąca…

Tym razem jakość dań serwowanych w powyższym lokalu postanowił sprawdzić youtuber, którego kanał Maciej je, cieszy się sporą popularnością w sieci. Mężczyzna postanowił zamówić klasycznego schabowego z gotowanymi ziemniakami i zasmażaną kapustą. Jak się okazuje, za taką przyjemność przyjdzie nam zapłacić 86 złotych. Czy klasyczny kotlet schabowy jest wart tak kosmicznej ceny?

Schabowy od Magdy Gessler jest wart swojej ceny?

Pierwsze co rzuca się w oczy, to rozmiar samego kotleta, który musimy przyznać robi wrażenie. Mięso wypełniło po brzegi talerz obiadowy i jak się okazuje, ta sztuka mięsa waży aż pół kilograma (bez grubej panierki). Jak podkreślił, Maciej Blatkiewicz danie bardzo mu smakowało. Kotlet pomimo swoich rozmiarów i grubości również był soczysty.

Schabowy nie jest tylko rozłożysty, ale także dość gruby, przy tym soczysty, tłuściutki. Smażony chyba na smalcu, a taki jest właśnie najlepszy. Także jest to kawał porządnego, dość klasycznego kotleta schabowego bez zbędnych udziwnień. Myślę, że będziecie z takiego schabowego zadowoleni”- słyszymy na nagraniu.

Jak jednak podkreślił, cena za schabowego zrobiła na nim wrażenie.

Wielkość robi swoje, ale myślę, że nawet w tej wielkości można dostać schabowego w Warszawie taniej, a przy tym będzie to schabowy tej samej jakości. Także to jest faktycznie chyba najdroższy schabowy w Warszawie”- podsumował.

Skusilibyście się na schabowego za 86 złotych?

Źródło: YouTube/ Instagram

Udostępnij Facebook instagram

Zostaw komentarz

Kliknij by zamknąć i wrócić do strony głównej