„Kuchenne rewolucje”: „Centrum Gastronomiczne Margaret” we Wrocławiu po rewolucjach Magdy Gessler!

23 marca 2023
Przez: : M.J

Tym razem Magda Gessler zawitała do Wrocławia, aby przeprowadzić Kuchenne rewolucje w Centrum Gastronomicznym Margaret. Choć początek rewolucji wskazywał, że tym razem będzie to porażka, to restauratorka po raz kolejny stanęła na wysokości zadania. Jak przebiegała rewolucja we Wrocławiu?

Kuchenne Rewolucje w Centrum Gastronomicznym Margaret

Wrocławianie mają wiele lokali gastronomicznych w swoim pobliżu, w których mogą dobrze zjeść. Przy drodze wylotowej na Oławę swój lokal otworzył pan Andrzej. W Centrum Gastronomicznym Margaret szefem kuchni jest syn właściciela, Maciej. Choć ojciec był pewny smaku i zdolności kulinarnych swojego potomka, to najwidoczniej innego zdania byli goście, których w lokalu było jak na lekarstwo.

Pan Andrzej, chcąc załatać straty, które przynosiła mu restauracja, wyszedł do ludzi z propozycją cateringu, jednak to nie wystarczało na opłaty, bo do restauracji trzeba było dokładać.

Centrum Gastronomiczne Margaret brzmi niejadalnie”- powiedziała Magda Gessler widząc miejsce, gdzie przeprowadziła rewolucję.

Magda Gessler nie szczędziła właścicielowi słów krytyki. Uwagę zwracał nieprzyjemny zapach, ale także wszechobecny bałagan. Dania także nie były godne pochwały.

Nie da się tego pokroić. […] Pachnie szambem i to mocno. Smród jest okropny. […] To wygląda jak gile”- mówiła bez owijania w bawełnę.

Centrum Gastronomiczne Margaret po Kuchennych rewolucjach

Choć zdarza się to niezwykle rzadko, tym razem Magda Gessler nie zmieniła nazwy lokalu. Niemniej jednak wprowadziła do restauracji nową energię i zaproponowała właścicielowi, aby ten zabrał swoich gości do lat siedemdziesiątych. Zmieniło się nie tylko menu, ale także wystrój, a goście odwiedzający Centrum Gastronomiczne Margaret mieli poczuć się jak w peerelu.

W okrojonej karcie, którą wymyśliła Magda Gessler, znajdziemy m.in. pajdę chleba z pastą z makreli, soliankę, bryzol wołowy z polędwicy, purée i duszone pieczarki, czy krem sułtański.

Pani Magda się popisała, jakość jej wiedzy jest ogromna. Skonsultowaliśmy z nią kilka dodatkowych pozycji, które mamy w karcie “- mówił zachwycony pomysłem Gessler właściciel.

Kolacja się udała, a Magda Gessler ponownie zawitała do Centrum Gastronomicznego Margaret po 11 tygodniach. Jak możemy się dowiedzieć, tym razem nie szczędziła pochwał. Tym samym Kuchenne Rewolucje we Wrocławiu można zaliczyć do tych naprawdę udanych.

“Tu naprawdę jest smacznie. Czasami chcieć, to znaczy móc”- skwitowała.

Odcinek Kuchennych Rewolucji, w którym zobaczymy metamorfozę Centrum Gastronomicznego Margaret już 23 marca 2023 roku o godzinie 21:35 na antenie stacji TVN.

Źródło: tuwroclaw.com / Instagram

Udostępnij Facebook instagram

Zostaw komentarz

Kliknij by zamknąć i wrócić do strony głównej