Kuchenne Rewolucje: Ludwinka zamienia się w Gęś Pocztową! Gessler ostro o potrawach

13 września 2019
Przez: : mt

Kuchenne Rewolucje trwają w najlepsze! Właśnie skończył się już 2 odcinek 20 sezonu jednego z najbardziej popularnych programów stacji TVN. W związku z tym, Magda Gessler zmieniła wcześniejszy zajazd “Ludwinke” na “Gęś Pocztową”. Jednak nie obyło się bez wyrzucania rzeczy z szafek czy ostrych komentarzy – sprawdźcie sami!

Zmiana we wsi Ludwina

Wcześniej pisaliśmy zapowiedź drugiego odcinka 20 już sezonu Kuchennych Rewolucji. Znajdziecie ją tutaj. Program cieszy się ogromną popularnością, a metamorfozy lokali wciąż wywołują niemałe emocje. I tak też było tym razem, gdyż Gessler odwiedziła wieś Ludwine. Tam natomiast zajazd “Ludwinka” zmieniła się w “Zajazd Gęś Pocztowa”. Jesteście ciekawi co się tam wydarzyło? Jak restauratorka zareagowała na podane jej dania?

“Ludwinka” zamienia się w “Zajazd Gęś Pocztowa”

Jak wiadomo, aby ponownie dać życie restauracji, trzeba dużo poświęceń. I tak też było w tym przypadku. Magda Gessler nie była zachwycona daniami, które miały być wykwintne i swoją oryginalnością zachęcić klientów. Jednak były za bardzo przekombinowane, więc o sukcesie nie było mowy. Mięso w kartaczach, jak sama restauratorka zauważyła, było zbyt twarde i nie nadawało się do jedzenia. Jak zresztą większość dań.

 

 

 
 

 
Wyświetl ten post na Instagramie.
 

 

 

 
 

 
 

 

 

Zszokowani?

Post udostępniony przez Kuchenne Rewolucje TVN (@kuchennerewolucjetvn)

Dodatkowo, nie obyło się bez wyrzucania starych rzeczy z szafek. Właścicielki przyznały, że popełniły sporo błędów. Dlatego, potrzeba szybkiej rewolucji!

Aktualnie, Zajazd Gęś Pocztowa, jak sama nazwa wskazuje, oferuje przede wszystkim dania z gęsi. Co ciekawe, restauracja sprzedaje gęś na kilogramy i klienci mogą ją odebrać lub – zostaje do nich wysłana! To praktyczne rozwiązanie, gdyż nie każdy ma czas przyjechać na miejsce.

Pozostałe propozycje dań:
– rosół z gęsi z kartaczami – 14 zł
– czernina ze śliwkami, morelami – 14 zł
– pierogi z gęsiną, cebulką i boczkiem – 24 zł
– gęsia wątróbka na plackach z cukinii – 36 zł

Nie brakuje też klasycznego, śląskiego akcentu, czyli klusek. Pani Basia dzielnie nad nimi pracuje, aby każdy z gości był zadowolony.

W programie, oficjalna kolacja przebiegła bez większych komplikacji, klienci bardzo pozytywnie wypowiadali się o daniach. Jednak czy po powrocie Magdy Gessler było tak samo?

Okazuje się, że tak! Gessler pochwaliła dania za wspaniały smak. Właścicielki dbają o swoich klientów, którzy zresztą po wizycie zostawiają bardzo dobre opinie o potrawach, jak i obsłudze. Zajazd Gęś Pocztowa z pewnością odniesie sukces!

Udostępnij Facebook instagram

Zostaw komentarz

Kliknij by zamknąć i wrócić do strony głównej