“Kuchenne rewolucje” w Czechowicach-Dziedzicach: „Irlandia” to teraz „Tavola Calda Siciliana”! Interweniowała straż pożarna!

1 września 2022
Przez: : M.J

1 września 2022 roku startuje 25. sezon Kuchennych rewolucji. Tym razem Magda Gessler zawitała do miejscowości Czechowice-Dziedzice, gdzie swój lokal otworzył Krystian. Choć restauracja nosiła nazwę Irlandia, to były serwowane w niej włoskie potrawy. Jak przebiegła rewolucja?

25. sezon Kuchennych rewolucji

Już po raz 25. Magda Gessler wyruszyła w Polskę, aby dopisać do jej kulinarnej mapy kolejne restauracje. Restauratorka na swoim koncie ma przeprowadzonych ponad 300 rewolucji. Choć nie wszystkim lokalom udało się przetrwać, to i tak dzięki Kuchennym rewolucjom wiele restauracji ponownie stanęło na nogi i cieszy się uznaniem wśród klientów.

ZOBACZ TAKŻE: Kto płaci za remont? Ile kosztuje udział w programie? Magda Gessler wszystko zdradziła!

W pierwszym odcinku 25. sezonu Magda Gessler odwiedziła lokal w Czechowicach-Dziedzicach o tajemniczej nazwie Irlandia. Choć wydawałoby się, że w restauracji będziemy mogli skosztować irlandzkich specjałów, to Krystian, który jest właścicielem, postawił na kuchnię włoską. Wraz ze swoją narzeczoną Klaudią kilka lat mieszkali na Wyspach, przez co zdecydowali się na tak kontrowersyjny miszmasz, jeżeli chodzi o nazwę lokalu i serwowane w nich dania.

Lokal świecił pustkami i przynosił same straty. Właściciel, aby móc się utrzymać nadal prowadził inny biznes za granicą. Cierpiał na tym związek Krystiana i Klaudii, a dziewczyna nie do końca radziła sobie z samodzielnym prowadzeniem restauracji. Brakowało niemal wszystkiego, sprawnego zarządzania, logiki, planu, a przede wszystkim gości. Czy Magdzie Gessler udało się powstrzymać ten chaos? Dodatkowo w zapowiedzi odcinka mogliśmy zobaczyć, że podczas nagrywania Kuchennych rewolucji w lokalu była potrzebna interwencja straży pożarnej, gdyż było podejrzenie podłożenia ładunku wybuchowego.

ZOBACZ TAKŻE: Nie żyje uczestnik programu. Magda Gessler sądziła się z mężczyzną

Restauracja Irlandia to teraz Tavola Calda Siciliana

O tym, jak przebiegała rewolucja i czy została uznana przez samą Magdę Gessler, dowiemy się w czwartek 1 września po godzinie 21:35. Niemniej jednak w sieci można znaleźć recenzję restauracji Tavola Calda Siciliana. Jak podaje portal czecho.pl, lokal po rewizycie Magdy Gessler otrzymał pozytywną recenzję. Zmienił się również diametralnie wygląd wnętrz, gdzie po rewolucji dominują ciepłe kolory, widoczne są świeże kwiaty i warzywa.

W menu po Kuchennych rewolucjach znalazły się takie potrawy jak: krem z bazylii z włoskimi paluchami grissini, domowe, ręcznie robione pulpety cielęco-wieprzowe, w sosie pomidorowym z pomidorem malinowym z makaronem penne i parmezanem, bruschetta oraz foccacia, czy pizza.

Źródło: czecho.pl / Instagram

Udostępnij Facebook instagram

Zostaw komentarz

Kliknij by zamknąć i wrócić do strony głównej