Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami. Wielu z nas nie wyobraża sobie świąt bez tradycyjnego barszczu z uszkami. Jeśli szukacie sprawdzonego i pysznego przepisu, poznajcie ten na wigilijny barszcz Magdy Gessler.
Popularna restauratorka swój przepis na barszcz czerwony zdradziła już dwa lata temu w grudniowym numerze „Dobrych Rad”. Już za niespełna dwa tygodnie wielu z nas świętować będzie Święta Bożego Narodzenia. Poza prezentami czy choinką, w domu nie może zabraknąć także tradycyjnych świątecznych potraw. Według tradycji na wigilijnym stole znaleźć powinno się aż dwanaście potraw, w tym oczywiście czerwony barszcz z uszkami.
Zobacz także: Przepis na świąteczny piernik!
Jeśli jeszcze nie macie sprawdzonego przepisu na wigilijny barszcz, to dobrze trafiliście. Przypominamy osobisty przepis na to danie według Magdy Gessler. Popularna restauratorka podzieliła się nim już jakiś czas temu, a jak się okazuje, sekretnym składnikiem jej barszczu oczywiście poza burakami są jabłka antonówki.
Poniżej przedstawiamy listę składników, których będziecie potrzebować do przygotowania wigilijnego barszczu na 12 osób według Magdy Gessler.
Zobacz także: Ile kosztuje wigilijna kolacja od Magdy Gessler?
Jesteśmy przekonani, że jeśli podczas najbliższych Świat Bożego Narodzenia zdecydujecie się przygotować barszcz czerwony według przepisu Magdy Gessler, z pewnością nie pożałujecie.
Smacznego!
Źródło: Instagram Magdy Gessler