Tym razem Magda Gessler zawitała do Krzeszyc, niespełna pięciotysięcznej miejscowości położonej blisko Gorzowa Wielkopolskiego. Właścicielka, która po raz pierwszy prowadziła lokal gastronomiczny nie potrafiła zapanować nad porządkiem w kuchni. Czy Magdzie Gessler udało się odczarować również to miejsce?
Od trzech lat pizzerię DaviOli prowadzi Ola, która na początku swojej przygody z gastronomią zatrudniła doświadczonego pizzermana. Jednak ich wspólna przygoda nie trwała długo i to właścicielka następnie przejęła obowiązki w kuchni. Choć Ola mogła liczyć na wsparcie przyjaciółki i grupy młodszych znajomych, to nie potrafiła zarządzać pracownikami oraz lokalem. Pizzeria nie miała stałych godzin otwarcia, co dezorientowało gości.
Zobacz także: Ile kosztuje udział w programie Kuchenne rewolucje? Już wszystko jasne!
Magda Gessler nie była zadowolona z podanych jej dań. Pizza była za tłusta, a brak porządku w kuchni tylko dolał oliwy do ognia. Czy Magda Gessler zdołała uratować kolejne miejsce i dopisać je do kulinarnej mapy Polski?
Magda, jak zawsze rozpoczęła Kuchenne rewolucje od ogłoszenia zmian. Nie obyło się również bez zmiany nazwy. Pizzeria o dość tajemniczej nazwie DaviOli zmieniła się w Bar Pan Wurst. Zmieniło się wnętrze lokalu, a co najważniejsze w menu zaczęła królować kiełbasa, która jak podkreśliła restauratorka “zrobiła karierę na świecie”. Co znalazło się w menu wymyślonym przez Magdę Gessler?
Na przystawkę Gessler zaproponowała polską pizzę z kiełbasą, białym serem na ziemniakach. Zupę zrobioną na rosole z wołowiną i ogórkami, wędzoną kiełbasą i wędzonym boczkiem, czyli popularną Soliankę. Na drugie danie zaserwowano gościom kiełbasę z sosem chrzanowym, z purée i surówką z rzepy.
Zobacz także: Doszczętnie spłonęła restauracja po Kuchennych rewolucjach!
Po Kuchennych rewolucjach w restauracji Pan Wurst zjemy pyszny obiad. W menu znajdziemy dodatkowo m.in. wątróbkę drobiową z ziemniakami i surówką, zupę ogórkową, penne z brokułami i kurczakiem, czy Carbonarę. Jak podkreśliła Magda Gessler po zakończonej rewolucji.
“Pomimo, że pomiędzy właścicielką i menadżerką wiecznie iskrzy, to to miejsce jest grzechu warte. Po prostu jest pysznie”– skwitowała Gessler kolejną udaną rewolucję.
Źródło: Player.pl / Instagram Kuchennych rewolucji / Bar Pan Wurst