Ile kosztują pączki od Magdy Gessler? Zapewne niejedna osoba zastanawia się, ile trzeba zapłacić za taką przyjemność. Już wiadomo, ile w tym roku trzeba zapłacić za jednego pączka. Niestety cena słodkości mocno poszybowała w górę.
Magda Gessler jest niekwestionowaną królową smaku w naszym kraju. Od wielu już lat jeździ po całej Polsce i zmienia nie tylko podupadające lokale w restauracje z prawdziwego zdarzenia, jak i również życie ludzi. Co jakiś czas w mediach pojawia się temat cen w restauracjach Magdy Gessler. Jakiś czas temu głośno był o o cenach świątecznych ciast, które można śmiało powiedzieć, nie były na każdą kieszeń.
Tłusty Czwartek to prawdziwe święto pączków, które możemy kupić niemal w każdej piekarni czy sklepie. Na Instagramie Magdy Gessler również pojawiło się zdjęcie pączków, a internauci zaczęli dopytywać się o ich koszt. Ile będzie nas kosztowała taka przyjemność?
Jak się okazuje, pączki od Gessler możemy kupić w kilku smakach: z wiśnią, różą i maliną, a słodkości nabyć można zarówno w restauracji, jak i w świątecznej budce i w warszawskich delikatesach U Fukiera.
“Pączek malinowy U Fukiera. Jedyny taki. Ciasto bogate w wiejskie żółtka i najlepszej jakości masło, wypełnione konfiturą malinową. Obsypane skórką pomarańczową, którą sami robimy. Ideał” – czytamy na Facebookowym profilu U Fukiera
Jak się możemy dowiedzieć, w tym roku za jednego pączka od Magdy Gessler przyjdzie nam zapłacić aż 13 złotych! Jeszcze przed rokiem pączek kosztował około 8-9 złotych w zależności od smaku.
Patrząc na to, że pudełko faworków kosztuje 60 złotych, to cena może wydawać się niska. Jednak od zawsze zarówno Magda, jak i jej córka Lara podkreślały, że w restauracjach Gessler przede wszystkim stawia się na dobrej jakości produkty.
Czy Waszym zdaniem 13 złotych za pączka od Magdy Gessler to wygórowana cena? Pod postem, w którym restauracja U Fukiera zachwala słodkości, pojawiło się wiele komentarzy, w których internauci nie ukrywali oburzenia ceną za jednego pączka.
źródło: Instagram M. Gessler