Magda Gessler od lat cieszy się ogromnym autorytetem kulinarnym. Po jej przepisy sięgają tysiące Polaków. Nic w tym dziwnego! Gessler niejednokrotnie udowodniła, że jej dania to prawdziwa uczta dla podniebienia. Sprawdźmy zatem, jak zrobić knedle ze śliwkami według przepisu Magdy Gessler.
Magda Gessler to bez wątpienia jedna z najpopularniejszych restauratorek w naszym kraju. Popularność przyniósł jej występ w Kuchennych Rewolucjach, gdzie pełni rolę gospodyni. Gessler odwiedza upadające restauracje, sprawdza w czym tkwi problem oraz pomaga restauratorom na nowo stanąć na nogi. Nie wszystkie restauracje przechodzą rewolucję. Jednak tym, którym uda się podążać wyznaczoną przez Gessler drogą zyskują popularność i masę klientów, którzy na nowo chętnie odwiedzają lokal.
ZOBACZ TAKŻE: Marynowane grzyby według Magdy Gessler! W czym tkwi sekret gospodyni “Kuchennych Rewolucji”?
Po przepisy Gessler chętnie sięgają tysiące Polaków. Jej dania są bardzo smaczne, a podążając za wskazówkami królowej Kuchennych Rewolucji wcale nie takie trudne do przyrządzenia. Sprawdźmy zatem przepis na knedle ze śliwkami według Magdy.
ZOBACZ TAKŻE: Jak zrobić pączki z przepisu Magdy Gessler? Proste i pyszne
Knedle ze śliwkami to świetny pomysł zarówno na obiad, kolacje, a także deser czy podwieczorek. Podając je można dodać bułkę tartą zarumienioną na maśle, oprószyć je cukrem pudrem czy cynamonem. To popisowe danie znajduje się również w prestiżowej i najbardziej znanej restauracji Magdy Gessler – U Fukiera, w nieco innej, odmienionej wersji:
“💜 Oto one, knedle ze śliwkami 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚! Tradycyjne, wypełnione polskimi, karmelizowanymi w koniaku śliwkami, oblane pysznym sosem na bazie powideł z rumem i cynamonem, obsypane chrupiącą posypka z masła i bułki przez nas tartej. Całość dopełnia pijany sos angielski i lody waniliowe.”
Smacznego! Skorzystacie z przepisu Gessler?
Źródło: Instagram