“Kuchenne rewolucje” w Opolu: “Caverna Cafe” to teraz “Chrupiąca Kalarepa Bistro”. Poznajcie menu!

26 maja 2022
Przez: : M.J

W 13. odcinku 24. sezonu Kuchennych rewolucji Magda Gessler zawitała do Opola, gdzie swoją restaurację prowadzą Kasia i Daniel. Po powrocie z Wielkiej Brytanii postanowili Opolan ugościć tamtejszą kuchnią, jednak bez powodzenia. Na jaką rewolucję w opolskiej restauracji zdecydowała się Magda Gessler?

Kuchenne rewolucje w Opolu Caverna Cafe

Jedno z najstarszych miast w Polsce ma swoim mieszkańcom sporo do zaoferowania. Obywateli Opola postanowili uraczyć swoimi specjałami Kasia i Daniel, którzy po 17 latach mieszkania w Wielkiej Brytanii zdecydowali się na powrót do Polski i zaproponowali swoim gościom brytyjską kuchnię.

Niestety, ale choć sam pomysł wydawał się ciekawy, to mieszkańcy Opola nie docenili wyspiarskiego jedzenia przez co zadłużenie właścicieli rosło z miesiąca na miesiąc. Gdyby nie pomoc taty właścicielki restaurację już dawno można było zamknąć. Jak Magda Gessler poradziła sobie z kolejną rewolucją?

Caverna Cafe to teraz Chrupiąca Kalarepa Bistro

W restauracji przed przyjazdem Magdy Gessler mogliśmy skosztować m.in. brytyjskich pieczonych ziemniaków, brytyjskie śniadania, oraz popularną na wyspach herbatę. W menu nie brakowało również polskich potraw tj. kotlet mielony z buraczkami, czy zupa fasolowa.

Zobacz także: Kto płaci za przeprowadzone rewolucje? Już wszystko wiadomo!

Zobacz także: Pożar restauracji po Kuchennych rewolucjach! Lokal doszczętnie spłonął!

Magda Gessler postanowiła pozbyć się brytyjskiej kuchni z Opola, gdyż jak podkreśliła, jest jedną z najgorszych na świecie. W zamian zaproponowała, aby w menu królowała kalarepa, która trzeba przyznać, jest mało docenionym produktem w naszym kraju. Jak prezentuje się menu w restauracji Chrupiąca Kalarepa Bistro?

Menu Chrupiąca Kalarepa Bistro

W mediach społecznościowych lokalu znajdziemy menu, którego autorką jest sama Magda Gessler. Znajdziemy w nim m.in: krem z kalarepy – 15 zł, pielmienie z kaczym farszem z szarpaną kaczką oraz sosem – 27 zł, karkówkę zapiekaną w liściach młodej kapusty z białymi warzywami – 37 zł, sernik domowy – 11 zł, czy pucharek lodowy – 13 zł.

Pielmienie.
Menu Chrupiąca Kalarepa Bistro.

Jak przebiegły Kuchenne rewolucje w Opolu? 13. odcinek z Opola zostanie wyemitowany 26 maja na antenie TVN o godzinie 21.35.

Źródło: player.pl / Facebook / Instagram Chrupiąca Kalarepa Bistro

Udostępnij Facebook instagram

Zostaw komentarz

Kliknij by zamknąć i wrócić do strony głównej