Youtuber Książulo wziął pod lupę zakopiańskie kebaby! Wnioski? Lepiej usiądźcie…

24 marca 2024
Przez: : M.J

Książulo, znany ze swoich kulinarnych eksploracji po różnych zakątkach Polski, tym razem postanowił zbadać, jak prezentują się kebaby w malowniczym Zakopanem. W jednym ze swoich filmów zdecydował się odwiedzić cztery lokacje, aby ocenić, jak radzą sobie z tym popularnym fast foodem. Już na wstępie zaznaczył, że miasto nie obfituje w wiele lokali serwujących kebaby, co sugeruje, że scena kebabowa w Zakopanem może być dość specyficzna.

View this post on Instagram

A post shared by Książulo (@ksiazulo)

Książulo ocenił kebaby w Zakopanem

W pierwszym miejscu Książulo został zaskoczony postawą sprzedawcy, który nie zezwolił na nagranie tzw. “kuli”, czyli mieszaniny mięsa, co wywołało podejrzenia co do jakości serwowanego jedzenia. Mimo to, YouTuber nie ukrywał swojego zaskoczenia, kiedy to wizualnie kebab wyglądał nieapetycznie, a mięso wydawało się być słabej jakości. Dodatkowo, proces przygotowania mięsa był opóźniony, co nie sprzyjało dobremu wrażeniu. Po spróbowaniu kebaba, Książulo uznał go za gotowca o średnim smaku, a ocenił go na 3,7/10.

W kolejnym lokalu sytuacja nie uległa zbytniej poprawie. Choć mięso wydawało się mieć nieco lepszy smak, nadal było to odgrzewane, co Książulo dostrzegł od razu. Niemniej jednak, zaletą tego miejsca była lepsza jakość “kuli”. Pomimo tego, że kebab wzbudził nieco większe zaufanie, oceniono go na 27 zł, co w kontekście jakości wydawało się dość wysoką ceną.

Zobacz także: Youtuber Książulo wydał 700 złotych w restauracji Magdy Gessler. Schabowego wypluł

Wnioski załamują?

Następna odwiedzona kebabownia okazała się być tą samą, co pierwsza, co nieco zdziwiło Książulo. Mimo że mięso wydawało się nieco świeższe, generalnie ocena nie różniła się znacząco od poprzednich miejsc. Książulo stwierdził, że nie ma tutaj zbyt wielkiego wyboru, a smak kebaba nie zasługuje na szczególne wyróżnienie, co potwierdziła ocena 4,2/10.

Ostatnia odwiedzona restauracja zaskoczyła ceną, ale niestety nie udało się osiągnąć zadowalającej jakości. Mimo że kebab był relatywnie tani, to mięso pozostawiało wiele do życzenia, a nadmiar warzyw tylko podkreślał niedobór mięsa. Książulo ironicznie nazwał go nawet “kebabem wege”. Podsumowując, wyraził swoje rozczarowanie jakością kebabów w Zakopanem, sugerując, że lepszą opcją jest sięgnąć po coś innego, np. w barze mlecznym.

A Wy, próbowaliście zakopiańskich kebabów?

Źródło: Instagram, Youtube

Udostępnij Facebook instagram

Zostaw komentarz

Kliknij by zamknąć i wrócić do strony głównej