Ile kosztuje wigilijny catering u Magdy Gessler? Ceny potraw przyprawiają o zawrót głowy…

9 grudnia 2021
Przez: : M.J

Wigilia zbliża się wielkimi krokami. Szał zakupów i przygotowywania świątecznych potraw zaraz się zacznie. A co w przypadku, kiedy nie mamy czasu i chcielibyśmy zamówić potrawy na wigilijny stół od Magdy Gessler? Zobaczcie, ile przyjdzie nam zapłacić za pierogi, rybę, czy wigilijną zupę.

Przepisy na potrawy wigilijne od Magdy Gessler

Magda Gessler to prawdziwa kobieta biznesu. Jej restauracje cieszą się bardzo dobrą opinią i wciąż są oblegane przez gości, którzy chcą spróbować potraw, które wyszły spod ręki samej restauratorki. W zeszłych latach Magda postanowiła zrobić dla fanów coś wyjątkowego. Wraz z Kubą Wojewódzkim stworzyli swój kanał w serwisie YouTube, gdzie restauratorka krok po kroku pokazywała tam przepisy na wigilijne potrawy. Zdradziła również wiele zaskakujących tricków, które możemy wykorzystać w kuchni.

https://www.instagram.com/p/B6Iw2uRpqki/

Jednak jak się okazuje, również w tym roku restauratorka nie zapomniała o osobach, które niekoniecznie chcą spędzać długie godziny w kuchni.

Zobacz także: Przepis na wyborne pierogi wigilijne według Magdy Gessler!

Z biegiem czasu coraz więcej ludzi decyduje się zamówić wigilijną kolację. Na pewno dzięki temu będziemy mogli zaoszczędzić wiele godzin stania w kuchni. Nie uszło to uwadze Magdy Gessler, która już od lat robi w swoich restauracjach świąteczny catering, gdzie możemy kupić wigilijne potrawy i wypieki. Ile przyjdzie nam zapłacić za taki przywilej w tym roku?

Ile kosztuje wigilijny catering u Magdy Gessler?

W zeszłym roku pisaliśmy o cenach ciast, które Magda oferowała w swoich restauracjach. Przypomnijmy, że za kilo sernika wówczas musielibyśmy zapłacić 65 zł, natomiast za kilogram makowca w granicach 110 zł. Nie da się ukryć, że te ceny nie należą do najmniejszych.

A ile w takim razie kosztują w tym roku potrawy wigilijne od samej Magdy? Przyjdzie nam za nie słono zapłacić. Jak czytamy na profilu w mediach społecznościowych restauracji U Fukiera:

“Zamów na święta 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚 🌟gotowe, oparte na tradycyjnych recepturach Magdy Gessler dania,
🌟przygotowane z najwyższej jakości składników,
🌟wyprodukowane przez szefa kuchni Patryka Burnickiego wraz z całym zespołem U Fukiera!”

Jak się okazuje, za 6 pierogów zapłacimy 42 złote, co oznacza, że jeden pieróg wigilijny kosztuje 7 złotych. Słoik bigosu to koszt 60 złotych. Za słoik czerwonego barszczu przyjdzie nam zapłacić 50 złotych, a za zupę grzybową bagatela 70 złotych. W tym roku w ofercie wigilijnego cateringu znalazły się również ryby gotowe do usmażenie. Za płat sandacza zapłacimy 25 złotych, a za 200 gram karpia 28 złotych.

Co więcej dania przygotowane przez restaurację Magdy Gessler można również kupić w świątecznej budce, która znajduje się na Rynku Starego Miasta w Warszawie.

Potrawy wigilijne Magdy Gessler.
Menu i ceny potraw świątecznych od Magdy Gessler.

Jak widzimy, ceny nie należą do najtańszych. Zapewne nie każdy będzie mógł pozwolić sobie na wigilijnym stole położyć potrawy od Gessler i jej pracowników. Niemniej jednak bez dwóch zdań są one pyszne i niepowtarzalne.

Przypomnijmy, że jakiś już czas temu do cen posiłków wychodzących spod ręki Magdy Gessler odniosła się córka restauratorki, Lara Gessler. W jednym z wywiadów stwierdziła, że nie są to wygórowane kwoty, gdyż wszystkie potrawy są wykonane z najwyższej jakości produktów, za które również trzeba niemało zapłacić.

Zobacz także: Lara Gessler odniosła się do wysokich cen w restauracjach swojej mamy!

Skusilibyście się na wigilijny catering od Magdy Gessler?

Źródło: Instagram restauracji U Fukiera

Udostępnij Facebook instagram

Zostaw komentarz

Kliknij by zamknąć i wrócić do strony głównej